In aanloop naar 21 maart kon men stemmen op de Poll van Zeewoldekiest. In totaal zijn er in de periode van 14 maart tot 21 maart 415 stemmen uitgebracht

Dit zorgt voor de navolgende uitslag:

  1. D66 Zeewolde - 79 stemmen  (19,04 %)
  2. Leefbaar Zeewolde - 76 stemmen (18,31 %)
  3. ChristenUnie - 74 stemmen  (17,83 %)
  4. Zeewolde Liberaal-  72 stemmen  (17,35 %)
  5. CDA Zeewolde - 50 stemmen (12,05 %)
  6. VVD Zeewolde - 25 stemmen  (6,02 %)
  7. PvdA/GroenLinks -  21 stemmen  (5,06 %)
  8. Burgerbelang - 18 stemmen  ( 4,34 %)

Duurzaamheid is, vooral in verkiezingstijd, een veelgehoorde slogan. In de Zeewoldense gemeentelijke politiek is dat niet anders. Maar wat doen de mensen die deze ambities roepen  nu eigenlijk zelf aan duurzaamheid? Leven ze wel duurzaam? Zijn ze zich bewust van hun omgeving of blijft het bij woorden in de lokale politiek?

Lees meer...

In de afgelopen periode heeft het merendeel van de partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Zeewolde het gehad over het terughalen van jongeren na hun studie en het binden van jongeren aan de politiek. Het CDA heeft bij de kandidaatstelling dit ook naar voren willen laten komen in de kieslijst door niet over jongeren te praten maar met jongeren. Dit resulteerde in een lijst waarbij bij de eerste vijf kandidaten alle decennia vertegenwoordigd waren op de lijst nl.

Lees meer...

Er waait een frisse wind door Zeewolde. Barstensvol ambitie, creatieve ideeën en nieuwe oplossingen. Liberale geesten en eigenzinnige mensen die verder willen bouwen aan een groots dorp in het hart van Nederland. Een plek met bekroonde natuur, landbouw van wereldklasse, innovatieve bedrijven en hotspot voor vele toeristen. Zeewolde Liberaal wil samen met u verder werken aan de toekomst van Zeewolde.

Lees meer...