Als jongste lid van het huidige college van B&W van Zeewolde zal Egge Jan de Jonge lijsttrekker zijn van een bijzondere groep CDA kandidaten. De groep die net als Egge Jan durft te staan voor de toekomst van ons dorp.

Want zonder groei zullen veel voorzieningen in het dorp meer en meer verdwijnen.

De eerste 5 kandidaten op de lijst weerspiegelen 5 decennia. Egge Jan (1979) is als eind dertiger de aanvoerder van dit gezelschap. Samen met de huidige raadsleden Carla van Dongen (1966) en Bouwe van der Weide (1956) durft Egge Jan te kiezen voor diversiteit en verjonging in de samenstelling van de lijst. Nieuwkomers Björn Hanekamp (1989) en Nicole Smits (1993) staan voor de verjonging en durven te kiezen voor de toekomst van Zeewolde. Juist de jongeren ontbreken nu aan de tafel van de gemeenteraad. Dezelfde  durf is ook terug te vinden in het programma, dat inmiddels is vastgesteld door de leden van het CDA.

In dit ambitieuze programma staan de volgende drie punten centraal.

  • Het CDA voor een Zeewolde dat durft te werken aan groei en ontwikkeling op het gebied van wonen, werken en recreëren.
  • Het CDA voor een Zeewolde dat durft te zoeken naar verbinding tussen jong en oud.
  • Het CDA voor een Zeewolde dat durft te kiezen voor duurzaamheid en vernieuwing.

Met maar liefst 3 geboren en getogen Zeewoldenaren op de lijst en verder mensen die vanaf het begin hebben gebouwd aan ons mooie dorp, laat het CDA Zeewolde zien hoe zij jongeren en ouderen weet te verbinden. Samen op weg naar een betere toekomst voor Zeewolde.