De laatste puntjes worden op de i gezet voor het lijsttrekkersdebat op 15 maart a.s. Zeewoldenaren kunnen nog altijd vragen insturen  voor dit Lijsttrekkersdebat (dat kan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en zijn natuurlijk van harte uitgenodigd om bij het debat aanwezig te zijn. Naast een strakke organisatie is een goede gespreksleiding van groot belang voor een informatieve- en dynamische avond. Utrechtenaar Gert-Jan Jansen is aangetrokken om daar invulling aan te geven.   

 

We spraken met Gert-Jan en stelden hem enige vragen.

Wat heb jij met Zeewolde?

In de tijd dat ik voor Omroep Flevoland het ondernemersprogramma Max presenteerde, kwam ik regelmatig in Zeewolde. Nadat ik eenmaal het Politiek Café 2006 (met Helma Lodders nog als VVD lijsttrekker) voor de Bedrijfskring Zeewolde had gepresenteerd, werd ik dan ook al snel door allerlei partijen uit Zeewolde benaderd om iets te komen presenteren. De bijeenkomsten van de gemeente over de herinrichting van het Zeewolderstrand en even later voor de herstructurering van de aanloophaven, maar ook het feest rondom het 25 jarig bestaan van Zeewolde en het Zeewolde Business Event mocht ik leiden. Ik voel me thuis tussen al die gedreven, trotse ondernemers en ambtenaren en heb altijd met veel plezier gewerkt in Zeewolde!

Wat vind je van het programma van het debat?

Dit jaar ben ik in het hele land voor meerdere politieke debatten gevraagd als gespreksleider. Erg leuk om te merken welke overeenkomsten en verschillen er zijn in thema’s binnen verschillende gemeenten. Wel een beetje jammer dat er vaak voor hele standaard formats wordt gekozen voor de debatten. Vaak kopieën van de TV-debatten en maar al te vaak werkt dat op TV wel maar op een live bijeenkomst veel minder. De organisatoren van dit debat hebben een gewaagd, speels format ontwikkeld. Het wordt nog een uitdaging om alles binnen de tijd te houden, maar dat is dan weer mijn vak. Het wordt in ieder geval een zeer gevarieerde avond!

Wat wil jij bereiken als debatleider?

Als ik kan helpen om Zeewoldenaren te laten zien welke coalities er mogelijk zijn en welke onderwerpen bij welke partij in de onderhandeling sneuvelen of afzwakken, zou ik dat ultiem vinden. Helaas laten politieke partijen in dit stadium van de campagne niet vaak het achterste van hun tong zien en zal dat nog een pittige uitdaging worden, maar ik ga er wel mijn best voor doen. Als de partijen in het debat aangeven waar hun prioriteiten liggen, zijn we al een heel eind!

Het lijsttrekkersdebat is tot stand gekomen door samenwerking tussen lokale belangen-behartigers en lokale media: stichting Verenigd Bedrijfsleven Zeewolde, Bedrijfskring Zeewolde, Vereniging Centrumondernemers Zeewolde, LTO Noord afd. Zuidelijk Flevoland enerzijds en Zeewolde Actueel, Lokale Omroep Zeewolde en Blik op Zeewolde anderzijds.