Je kunt bij de verkiezingen op 21 maart kiezen uit een mooie samenstelling van kandidaten voor de VVD! Het enthousiaste team wordt aangevoerd door lijsttrekker en huidige wethouder Wim van der Es.

De lijst is een goede combinatie van mensen met jarenlange ervaring in de gemeenteraad en nieuwkomers. Van oud naar jong en allemaal liberaal in hart en nieren.

Het VVD-team: 1. Wim van der Es, 2 Angela Huckriede, 3. Hendrik Visser, 4. Rob Poldervaart, 5. Wout Bouwheer, 6. Hans de Groot, 7. Alexander van der Velde, 8. Koen Kokkeler, 9. Martijn Rink, 10. Wouter de Jong, 11. Gert Nijhuis, 12. Heidi Broertjes, 13. Joke van Es, 14. Jaap Lodders.

De VVD Zeewolde wil zich blijven inzetten voor een ambitieuze doorontwikkeling van het dorp en het buitengebied, met respect en aandacht voor het goede dat Zeewolde kenmerkt. Dit geldt bijvoorbeeld voor woningbouw, bedrijvigheid, infrastructuur/wegen, sport en recreatie. Die verdere groei is belangrijk om het bestaande voorzieningenniveau te behouden en te versterken én Zeewolde als unieke, centraal in Nederland gelegen gemeente te profileren. Wij steken daarvoor het handen uit de mouwen. Help je ons mee? DOEN!

Een greep uit ons programma

Wij willen graag leven in Zeewolde....

 1. Waar je goed en betaalbaar kunt wonen
  Het is belangrijk om te wonen in een huis dat bij je past. Wij willen graag dat mensen op ieder moment in hun leven het juiste huis kunnen vinden en dat er mogelijkheden zijn om je huis aan te passen of door te stromen. Daarom willen we bijvoorbeeld extra woningen voor jongeren realiseren.
 1. Waar ondernemers volop ruimte krijgen
  Zeewolde kent een bloeiend economisch klimaat. Als het goed gaat met de lokale ondernemers, dan gaat het ook goed met de gemeente. Zo kunnen ondernemers zelf of gezamenlijk heel goed bepalen wanneer hun winkel(s) open of dicht gaan. We zijn daarom voorstander van de mogelijkheid tot zondagsopening van winkels.

 2. Waar vervoer van A naar B vlot gaat
  Zorgen voor een goede bereikbaarheid is één van de kerntaken van de gemeente. We willen dat het spitsknelpunt bij de Nijkerkerbrug en de achterliggende rotonde zo snel mogelijk wordt aangepakt. Ook moet de verdubbeling van de Gooiseweg worden voltooid.

 3. Waar parkeren gratis is en er voldoende parkeerplaatsen zijn
  Gratis parkeren straalt gastvrijheid uit en dat is belangrijk voor de aantrekkelijkheid van het centrum en de lokale economie. Problemen met parkeren bij de sport moeten samen met de sportverenigingen blijvend worden aangepakt. De parkeergarage moet gebruikt worden waar deze voor bedoeld is, dus niet als hangplek, klusplaats of winterstalling.

 4. Waar je je vrije tijd optimaal kunt besteden en fantastisch kunt sporten
  Sport is goed voor iedereen! Het is goed voor je gezondheid en helpt bij het leggen van sociale contacten. Wij vinden het belangrijk dat iedereen op zijn eigen niveau en met zijn eigen ambitie kan sporten. We willen een hoog niveau aan (sport)voorzieningen in stand houden. Organisaties van sportevenementen moeten worden ondersteund en sportbeoefening moet worden gestimuleerd. We willen ook dat het zwembad tegen weer voor een lange tijd gaat voldoen aan de moderne eisen en wensen van gebruikers.